Редактор: Юлия Георгиева e-mail: [email protected]снимка Twitter, smokicarkaСреднощни експлозии от фабрика за боеприпаси събудиха

...
Редактор: Юлия Георгиева e-mail: julia_georgieva_petel.bg@abv.bgснимка Twitter, smokicarkaСреднощни експлозии от фабрика за боеприпаси събудиха
Коментари Харесай

Експлодира цял завод за бойни ракети в Сърбия

Редактор: Юлия Георгиева 

e-mail: [email protected]

снимка Twitter, smokicarka

Среднощни детонации от фабрика за муниции разсъниха жителите на сръбския град Чачак. По информация на rt.com заводът горящ, а първите детонации почнал в към 1,30 часа през нощта. 

Видеоклипове, споделени в обществените медии, демонстрират пламналия завод на фона на непрекъснати детонации.

Все още няма публична информация за това има ли потърпевши и какви са материалните вреди. 

Кореспондент на сръбския вестник " Новости " снима част от жителите, които бягат от града. " Непоносима смрад  " се популяризира из града, а шрапнели " валят " от небето, разяснява в късото си видео журналистът.

Медицински и полицейски екипи не са могли да се приближат до завода през нощта заради опасения за сигурността си.

Основана през 1948 година, в цех „ Слобода “ работят над 2000 служащи и е специализиран в производството на танкови и артилерийски снаряди, както и на няколко типа ракетни противотанкови оръжия. Той бе бомбардиран  през 1999 година, само че от този момент е възобновен. 

Srbija
Sloboda, Čačak
— Špiro Seneka (@SenekaSpiro)
 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР